Välj unika smycken för unika tillfällen

maj 9, 2021

Varje smycke har sin tid. Med andra ord finns det alltid ett smycke för alla tillfällen i livet. Om du vill få tips på var du kan finna unika smycken och vilka smycken som är unika, får du några exempel här nedan.

Hitta dina smultronställen – utgå från din budget

Smycken är en bred kategori och de kan kosta alltifrån ett fåtal kronor till lika mycket som en hel villa beroende på vilka material som används. Det första du som köpare bör göra är därför att ta hänsyn till din budget innan du börjar leta smycken. Gör en plan för hur mycket ett smycke får kosta och utgå från det när du ska leta butiker att handla ifrån. Oavsett vilken budget man har finns det alltid en smyckesbutik för alla plånböcker. Tänk på att smycken inte måste vara nya för att vara fina. Det finns goda möjligheter att hitta väldigt fina smycken av hög kvalitet till lågt pris på andrahandsmarknaden.

Unika smycken är eftertraktade

Ett smycke kan vara unikt på många sätt. Att få ett smycke av en speciell person kan betyda väldigt mycket, även om smycket i sig inte är speciellt unikt. Ett smycke kan ha en unik design, vara tillverkat av ett unikt material eller vara designat av en viss person, vilket gör smycket unikt. Att bära ett unikt smycke är eftertraktat eftersom det sticker ut och har ett speciellt värde jämfört med massproducerade smycken.

Kör på säkra kort – köp designersmycken

Designersmycken gör sig alltid väl till pass oavsett tillfälle och till skillnad från andra smycken kan de vara en god investering. Att köpa smycken av en viss designer är en perfekt gåva att ge bort till någon man tycker om. Dels är smycket inte vilket smycke som helst och dels behåller ett designersmycke sitt värde bättre än andra smycken. Om du letar efter en unik present till en unik person, kan du satsa på smycken designade av Efva Attling hos Glensia där du kan köpa smyckena online.

Undvik nickel

En del människor är allergiska mot nickel som finns i vissa smycken. Om du ska köpa en present till någon är det säkrast att satsa på smycken utan nickel. Eftersom många är allergiska, är det inte så många smycken på marknaden som innehåller nickel, men om du är osäker kan du satsa på smycken av ädelmetallerna guld eller silver. De är fria från nickel och ju renare metallerna är desto bättre. Vissa är till och med så känsliga att de inte kan bära några andra metaller än 100 % rent silver eller guld. Rådfråga gärna någon i smyckesbutiken om du är osäker på om ett smycke innehåller nickel.