Förbättra dina lån istället för att sälja dina smycken

april 25, 2022

Det är jobbigt att ha för stora räkningar. Om du gillar smycken har du säkert tänkt tanken att sälja dina smycken för att få in pengar. Då är det smartare att du lägger om dina lån, så att du får pengar över varje månad.

Förbättra lånen

Det finns få saker som kan göra så snabb skillnad för din ekonomi som att lägga om lånen. När du lägger om dina lån kommer du att sänka din ränta och även få ner antal lån. Låt oss säga att du har 3-5 mindre lån som bara äter upp pengar varje månad. Små lån betyder vanligtvis hög ränta. Hur länge du än betalar av på lånen finns de ändå kvar. Genom att förbättra dina lån hos låneförmedlaren Advisa kommer du snabbt få mer pengar i plånboken. Dina mindre, och även större lån, blir alla samlade till ett stort lån med låg ränta. Det betyder att du blir av med alla små lån, samtidigt som du får mer pengar över varje månad. Det är en mycket bättre idé än att sälja dina smycken. Det kan du dessutom bara göra en gång. Gå in på låneförmedlaren Advisa och förbättra dina lån och din ekonomi redan idag. Du kommer märka skillnad redan i slutet av månaden med mindre räkningar att betala.

Sälja smycken

När kan det då vara smart att sälja smycken? Om du har guldsmycken kan du sälja dem för att snabbt få in pengar. Men det kan vara bra att komma ihåg att om du säljer dina smycken får du dem inte tillbaka. Därför är det smartare att förbättra ekonomin genom att lägga om lånen och skapa en budget, än att bara sälja smycken som du verkligen tycker om. Du ska heller aldrig sälja släktgods eller smycken som har en särskild historia. Det kan vara läge att sälja smycken om du inte har några lån som du kan förbättra. Om du bara har ett litet lån kvar på ungefär 1000-3000 kronor kan du välja att sälja dina smycken för att bli helt skuldfri. Men om du har lån över 3000 kronor eller flera sms-lån är det smartare att bara lägga om lånen till ett stort lån.

Mer pengar med smycken

Om du gillar smycken kan du faktiskt tjäna pengar på ringar, halsband, länkar och örhängen. Genom att leta efter fina saker på loppis och antikvariat kan du göra riktigt bra affärer. Du kan köpa en smutsig guldring för en tia, som du sedan säljer för en tusenlapp. Om du läser på och verkligen skaffar dig kunskap om olika tidsepoker, smyckestillverkare och märken kan du börja köpa och sälja mycken. Det är en rolig hobby som också ger klirr i plånboken.