Behandla din alopecia och smycka ditt hår

juli 24, 2022

Vem drömmer inte om ett tjockt hårsvall? För den som lider av alopecia kan det dock kännas som en avlägsen verklighet, men det finns hjälp att få. Genom att bota din alopecia kan du också njuta av ett tjockt och välmående hår igen. Sedan kan du göra frisyrer och smycka ditt hår för att framhäva det ännu mer.

Behandla alopecia

Alopecia är den medicinska termen för håravfall och ska ej förväxlas med alopecia areata som är namnet på fläckvis håravfall. Just alopecia kan bero på mycket då det finns många orsaker till att tappa håret. Några av de vanligaste orsakerna till håravfall är ärftlighet, stress, hormonobalans i kroppen och näringsbrist. Man kan även få håravfall om man genomgår en cancerbehandling med cellgifter. Oavsett varför man tappar håret, kan håravfall vara en traumatisk upplevelse. Många förknippar nämligen sin identitet med sitt hår och när håret börjar falla av, kan många hamna i en desperat situation. Men det finns hjälp att få och det finns även mycket man kan göra själv för att behandla alopecia. Bland annat kan man:

  • Boka tid för hårtransplantation.

Om man har testat allt och/eller vill ha en snabb och garanterad lösning, kan man boka tid för att få hjälp med en hårtransplantation. Idag görs dem på ett väldigt proffsigt sätt och slutresultatet blir därför väldigt naturligt.

  • Var försiktig med håret.

Hur hanterar du ditt hår? I vissa fall kan en tuff behandling av håret vara det som gör att håret tunnas ut. Var försiktig när du borstar och hanterar håret. Annars är risken stor att hårstråna bryts av och att det skapas tunnare partier i håret. Med ett tjockare hår kan du göra snyggare frisyrer och smycka ditt hår för att framhäva det mer.

  • Se över dina levnadsvanor.

Äter du bra och näringsrik mat? Om inte, kan det vara en orsak till ditt håravfall. Näringen och vitaminerna i maten är byggstenar för hårsäckarna och brist på bra näring och vitaminer skapar en mängd problem i kroppen, bland annat försämrade hårsäckar.

  • Slappna av.

Befinner du dig i en stressad situation flera dagar i veckan och/eller har du varit med om en mycket stressfull situation som satt djupa spår i dig? Då kan det vara en orsak till ditt håravfall. Stress påverkar nämligen binjurarna, som i sin tur påverkar hormonbalansen i kroppen. Hårsäckarna påverkas till största delen av hormoner och om de är i obalans ger det effekt på hårsäckarna.