Smycken för olika tillfällen

september 29, 2020

Smycken är något väldigt personligt och kan förvandla en hel outfit. Med rätt valda smycken kan du effektivt förstärka intrycket. Vissa är bekväma och väljer att bära samma smycken varje dag men det blir garanterar roligare om du varierar efter tillfälle. Här hittar du tips på det bästa smyckena till vardags, jobb, semester och fest.

Vardagssmycken

Vardagssmycken är ofta de smycken som du bär ofta eller till och med varje dag. Ett litet guldarmband, pärlörhängen eller silverkedjan runt halsen är exempel på smycken som passar utmärkt till vardags. Hit räknas även klockor eftersom de flesta bär samma klocka varje dag. Detta gäller framför allt män där klockan ibland är det enda smycket, eventuellt i kombination med manschettknappar. En del tycker att vardagssmyckena kan bli något alldagligt och tråkigt, men du kan enkelt lyfta vardagsstilen med snygga kläder från Parajumpers och andra klassiska varumärken. Fördelen med att välja klassiska klädesplagg i din vardagsstil är att du kan matcha med nästan vilken sorts smycken som helst vilket skapar stora variationsmöjligheter även till vardags.

Jobbsmycken

På jobbet vill de flesta framstå som seriösa och kompetenta. Dessutom har många arbetsplatser strikta dresscodes vilket gör att du inte kan bära vilka smycken som helst. Många väljer ett fåtal diskreta smycken för en seriös framtoning.

Semestersmycken

På semestern kan du passa på att bära alla färgglada och roliga smycken som annars ligger och samlar damm. Kanske är det på semestern du vågar bära flera trendiga hårspännen och eller knyta en lyxig scarf runt håret? Semestern är den perfekta tiden att experimentera med smycken. Vem vet, du kanske hittar nya favoriter som du senare kan addera till din vardagsstil.

Festsmycken

När det vankas fest kan du med fördel ta ut svängarna lite mer när det kommer till smycken. Du kan bland annat färgmatcha dina smycken med klänningen för en cool effekt. Eller varför inte bära ett par riktigt stora och uppseendeväckande statementörhängen som är riktigt trendiga just nu? Kanske har du ett stort smycke som du inte riktigt vet hur och när du ska använda det till vardags. Då kan det vara en bra idé att bära det på festen! Utgå från smycket och planera outfiten utifrån det.