Olika piercingar

augusti 10, 2020

Idag är det många som väljer att pierca sig någonstans på kroppen. Det vanligaste stället är i öronen, både i örsnibbarna och i helix som sitter högre upp på örat. Men du kan även möta personer

som har valt att pierca sig på de mest suspekta ställena på kroppen, såsom i könsdelar, på skinkan eller i tungan. Vi ska ta oss en titt på några piercingar på gömda ställen där smycket kan fästas.

Piercing vid ögat

Det är relativt ovanligt men somliga tycker det är snyggt att komplettera sin ögonmakeup med ett piercingsmycke vid sidan av ögonbrynet. Och visst kan det vara snyggt att bära till sotiga ögon och ett par snygga läsglasögon till både vardags och fest. Det finns dock olika piercingar du kan sätta på olika platser vid ögat. Vissa väljer att ha det i yttre ögonvrån eller mer utåt kinden till. Ju närmre ögat du sätter smycket och gör hålet, desto mer måste du hålla rent och tänka på hygienen.

Ett ögonsmycke kan till exempel varieras med en ring, en piercingstav, en pärla eller en sten som ser ut som en tårdroppe. Tänk på att helst använda mindre piercingar vid ögat, det kan annars se konstigt och nedtyngande ut.

Piercing på könsdelar

Du själv kanske rynkar både näsan, pannan och munnen när du hör talas om folk som väljer att sticka hål i ollon, klitoris eller blygdläppar, men det finns emellertid de som tycker att det både ökar känseln och ger ett finare estetiskt intryck. Det är dock viktigt att meddela att felaktig piercing istället kan leda till motsatsen, det vill säga minska din känsel och ge infektioner. Gå till en erkänd piercingstudio om du ska göra hål i dina intima delar.

Piercing i näsan

En näspiercing är vanligt och kan vara ganska snyggt. Dock föredrar de allra flesta det lite mer diskreta piercingsmycket som sitter i näsvingen istället för att ha ”tjurringen” mellan näsborrarna. Vad du tycker om är givetvis din åsikt men tänk även här på att hålla rent ordentligt just vid näsan. Du bör även vara försiktig med att inhalera kemikalier från exempelvis städprodukter när din piercing är ny.

Just en piercing i näsan har fått stor betydelse hos många folk. I vissa länder symboliserar det en viss stamtillhörighet, andra piercar sig i näsvingen när de gifter sig och andra visar att de ännu inte har haft en sexuell relation genom en näspiercing. I Skandinavien tycker de flesta bara att det ser snyggt och sexigt ut. Vad anser du?

Andra kroppspiercingar

Några väljer att gå steget längre och pierca sig på de mest konstiga ställen som överläpp, kinder, tunga, navel, axeln och gud vet var. Att göra ett hål i kroppen för att sätta dit ett smycke är en uråldrig tradition av olika anledningar och det finns människor som ser det som en sport att pierca sig så mycket det bara går.