Skäm bort henne med smycken

februari 9, 2019

Det finns bara en sak som är roligare än att få presenter och det är att ge dem. Födelsedagar, namnsdagar och jubileer är bara några exempel på när man kan ge den man älskar en omtänksam present, eller varför inte en ”bara för att du finns” överraskning helt apropå?

Om du planerar att ge din käraste en gåva men inte är riktigt säker på vad som passar bäst, då finns det massor med trevliga och romantiska alternativ. Du kan till exempel hitta fantastiska förslag till Alla hjärtans dag flickvän där det finns ätbara, snygga, roliga och omtänksamma presenter för alla plånböcker och smaker.

Säg det med smycken

De flesta kvinnor älskar smycken och om du vill ge bort ett då kan du gå tillväga på ett flertal sätt. Börja med att observera vad hon gillar mest; har hon alltid på sig olika örhängen eller verkar hon vara mer av en armbandsperson. Föredrar hon guld eller silver eller blandar hon friskt?

Ibland kan det vara svårt att se för det otränade ögat om en person har på sig äkta juveler eller inte och för att kunna det bör man helst vara

utbildad juvelerare och med det kunna se huruvida smyckets storlek, glans, reflektion och vikt tyder på äkthet. Oavsett om mottagaren av din gåva verkar föredra dyrbara ädelstenar framför så kallade

kostymjuveler så är ett smycke alltid uppskattat!

När du väl fått klart för dig om din flickvän gillar halsband, armband, tå ringar eller vad det nu kan vara så gäller det att hitta en sten som hon skulle uppskatta. Enklast av allt är att ta reda på vilken

månadssten hon har, med andra ord vilken sten hennes födelsemånad representeras av. Om man av någon anledning inte gillar den sten som hennes månad står för kan man istället vända sig till stenens symbolik, då de alla står för olika känslor och företeelser.

Den ljusblåa akvamarinen är en mycket vacker sten som representerar månaden april. På grund av dess färg och namn står den för havet och vattnet, som i sin tur är en symbol för lugn och renhet. Den gröna smaragden är å andra sidan en sten för dem födda i maj, och symboliserar naturen, välstånd och lycka. Eller vad sägs om den röda rubinen, en sommarsten för dem födda i juli och som står för passion och kärlek?

Om du inte hade tänkt lägga en mindre förmögenhet på ädelstenar så kan du ge bort billigare, men likaså vackra, varianter vars färger fortfaranade representerar det du vill uttrycka. Om du är kreativt lagt så kan du till och med skapa ett eget smycke som kan bestå av pärlor, stenar, bokstäver och små symboler som ankare, hjärtan eller sjöstjärnor. Det är ju, trots allt, tanken som räknas.