Låt barnen uttrycka sin stil med smycken

mars 2, 2019

Att ”diamonds are a girls best friend” har man ju hört, men alla sorters smycken ger uttryck för individens stil och personlighet. Det finns smycken i alla möjliga färger och material såsom ädelstenar och metaller, pärlor, berlocker eller knutna smycken. Man kan därför med säkerhet säga att det går att hitta något som passar alla. Därför tycker många barn att det är både fint och roligt med smycken, samt att få lov att sätta sin egen prägel på sitt yttre. Såväl yngre pojkar och flickor som ungdomar i tonåren har ett behov av att uttrycka sig själva och att på något vis sticka ut från mängden.

En personlig klädsel fulländas med smycken och accessoarer

Att barn och ungdomar vill klä sig i sin egen stil har varit märkbart under flera år, och framför allt ses det på alla olika märken som finns just för ungdomar. Märken har alltid varit populärt bland både barn, ungdomar och vuxna, och hos kidsbrandstore.se hittar du hela tonårsoutfiten med moderiktiga märkeskläder, skor och accessoarer i hög kvalitet.

Smycken som present

Både stora och små blir glada för ett smycke i present. Men ska du köpa smycken till ett barn eller en ungdom, kan det vara svårt att veta vad som kommer att passa. Många föräldrar och andra släktingar ryggar tillbaka och släpper tanken på smycken i present, eftersom man vet att inköpet kan bli väldigt fel om man inte har full koll på rätt stil. Enkla tips är att höra dig för angående favoritfärg och om det är guld eller silver som gäller. Teckningar från barn och ungdomar kan även avslöja en del. Är det till exempel ofta hjärtan som ritas, så skulle motivet säkert göra sig fint även på ett smycke. Om smycken redan används så notera om dessa är små och diskreta eller stora och uttrycksfulla, på så sätt har du en bra grund när du besöker butiken.

Hitta smycken till personer med nickelallergi eller överkänslighet

Till personer med överkänslighet mot nickel, kan det vara lite klurigare oavsett om du ska köpa smycken i present eller har barnen med dig i butiken. Det finns särskilda smycken som är hudvänligare än andra och du kan alltid fråga affärsbiträdet om nickelfria smycken. I allmänhet ska man undvika oäkta metaller. Silversmycken innehåller vanligen ytterst lite nickel och är oftast inget problem, däremot kan du behöva undvika vitt guld. Om du vill föra ett av dina nedärvda smycken vidare till ditt barn med nickelallergi men är osäker på materialet, så finns det nickeltest som du kan köpa på apoteket för att ta reda på om smycket innehåller nickel eller ej.

Ovan var en liten introduktion i vad du kan tänka på för att hjälpa ditt barn att hitta personliga smycken. Så låt barnen och ungdomarnas personlighet skina igenom med hjälp av smycken!