Följ den gula trenden även med smycken

mars 12, 2019

Den modemedvetna har knappast kunnat undgå att gult är en färg att räkna med i år. För dig som gillar gult, är kanske det allra bästa med trenden att du får lov att välja ganska fritt mellan olika gula nyanser och ändå kunna känna att du är moderiktig. Gula nyanser som senapsgul, saffransgul och citrongult, ja det skulle ta lång tid att gå igenom alla dessa vackra nyanser av årets trendkulör. I vår och sommar finns allt från den gula vardagsskjortan till den exklusiva gula klänningen. Men nu är det ju inte enbart via kläder, möbler eller dekoration man kan följa trenden och förgylla vardagen med den uppiggande färgen. Det finns massvis av snygga smycken som går i gult, och här kommer jag att gå igenom några inspirerande exempel.

Gula stenar

Om du väljer den något exklusiva stilen med stenar av olika slag, så finns det flera vackra gula stenar att välja mellan. Fördelen med de gula stenarna är att de ofta passar bra till både silver och guld, vilket gör det enkelt att matcha stenarna med dina andra smycken. Nedan följer några gula stenar som är värda att nämna:

  • Citrin. Citrin kan till exempel vara både ljusgul och guldbrun, och passar bra till såväl guld som silver. Detta är även en av novembers månadsstenar, så är du född denna månad finns all anledning att satsa på ett smycke med citrin som du kan ha runt din hals eller handled.
  • Gul bärnsten. Detta är egentligen ingen sten men den gula bärnstensfärgen känns likväl igen av de flesta av oss. Även denna passar bra till både guld och silver.
  • Gul kalcit. Denna ses ofta i form av runda kulor på armband eller halsband, och i min mening ser den inte lika exklusiv ut och passar därmed bra till vardags.

Samtliga finns som detaljer på halsband, armband, ringar och örhängen samt i många olika stilar. De gula stenarna går dock inte alltid att hitta till ett direkt billigt pris, och du kan då behöva spara en del pengar, här kan savr visa dig bra sätt att spara på.

Smycken i gult innefattar dock inte alltid stenar

Det är dock inte enbart exklusiva stenar som gör sig fint som gula smycken. Bland örhängen kan man hitta smycken i pärlliknande form. Gula fjädrar finns både som örhänge och halsband för dig som har en lite mer vågad stil. Därutöver ska man inte glömma trendiga klockor med gul rem eller urtavla. Klockan byter man i allmänhet inte ut så fort en ny trendkulör dyker upp, så ett tips här kan vara att välja en gul men i övrigt tidlös eller klassisk klocka, så den inte är allt för beroende av trenden.

Nu hoppas jag att du fått lite inspiration, så du kan sätta igång jakten på gula smycken som passar just dig och din stil.