Elegant stil med art deco

januari 4, 2019

När det kommer till smycken finns det alla möjligheter att bära sådana smycken som lyfter upp hela din outfit. Känner du för att bli mer elegant finns det gott om inspiration från det tidiga 1900-talets Hollywood. Art deco var stort under denna tid och vad är väl mer elegant än diamanter i symmetriska och iögonfallande konstellationer? Idag finns det många smycken att köpa second hand. Vi tipsar om vad du kan bära till gamla vintagesmycken för att komplettera stilen.

Äkta eller oäkta diamanter

Det behöver inte vara äkta diamanter i smyckena, ett vanligt halscollier skulle i sådana fall kosta flera hundra tusen kronor, vilket få personer skulle ha råd med. Ett välskött smycke med diamantimitationer glittrar mer än väl och det kan vara svårt att skilja från riktiga diamanter utan lupp. Den stora skillnaden är att ett sådant smycke slits mycket fortare jämfört med den äkta varan. Det är också vanligt att ett smycke med diamantimitation har mycket sämre kvalitet på metallarbetet, med oädla metaller såsom nickel som kan framkalla allergier. Om du är osäker på vad ditt gamla vintage-smycke är gjort av och vill skydda dig från att utveckla nickelallergi, så finns det ett gammalt välbeprövat knep. Det är att lacka smyckena på baksidan med genomskinligt nagellack eller ett särskilt metall-lack. De delar av smycket som nuddar huden är då skyddade.

Läppstift och puderdosa

När du har hittat ett vackert halscollier med diamantimitationer, är det dags att börja komplettera stilen med dåtidens eleganta ritualer. Ett sådant exempel är användningen av läppstift och puderdosa, som finns på exempelvis Beautystore att köpa. Tänk dig att du sitter en fredagskväll på bussen in till stan och känner dig lite smått uttråkad. Du har redan gjort din makeup hemma, men tar ändå upp din eleganta puderdosa i metall för att se dig i spegeln. Sedan tar du upp ett mörkrött läppstift ur necessären och fyller i de sista små bitarna innan du tar dig en snabb titt i

spegeln. Du är självsäker, snygg och redo för att starta kvällen.

Välvårdat och friserat hår

En luxuös och självsäker klädstil och extravagant smyckesbärande kräver ett välvårdat och friserat hår. Jag skulle föreslå att du siktar på att få fram det bästa med ditt eget hår utan att trixa allt för mycket med olika produkter och stilar. Tänk välskött och format, hellre lite för kort än långt och slitet. Man bör regelbundet gå till frisören för att hålla efter slitna toppar och för att få inspiration till hårstylingen. Eleganta vågor kan uppnås på många sätt, med hjälp av en skonsam föning eller med rullar och clips. Använd gärna skonsamma produkter för håret såsom pomador och oljor. Ett välvårdat hår är verkligen pricken över i om du vill se elegant ut.